Sponsing av utøvere i Norgestoppen

I Rælingen skiklubb Alpin ønsker vi å støtte og fremme aktive løpere som utmerker seg på nasjonalt og internasjonalt nivå ved å sponse løperen med et bidrag.

Utøveren må selv søke om støtte og styret i klubben vil gjøre en vurdering av søknader.

Utøvere kan søke om støtte på opp til på 15 000 kr fra Rælingen Skiklubb Alpin. I tillegg kan utøveren søke separat om støtte fra hovedklubben Rælingen Skiklubb, sponsing besluttes i hovedstyret uavhengig av RSK Alpinstyret.

RETNINGSLINJER OG SØKEKRITERIER

  • Løpere som hevder seg i nasjonale konkurranser og kvalifiserer seg i regi av Norges Skiforbund til internasjonale barne- og ungdomsskirenn kan søke om støtte fra RSK Alpin
  • Løpere som kan søke må stille være siste års U16 eller FIS løper
  • Løpere kan søke ved å ta kontakt med sportslig i klubben ved å sende inn en kort mail med hva de søker støtte til
  • Løpere som mottar støtte må stille opp på bilde og et kort intervju til profilering på RSK sine hjemmesider og i sosiale medier
  • Løpere som mottar støtte bør stille opp på klubbarrangement der det er mulig, eksempelvis klubbmesterskap, sommeravslutning og eller barmarkshelg
  • Løpere som søker støtte vil også bli vurdert i henhold til klubbes visjon der selvstendighet, tilhørighet, mestring og det å være gode forbilder er egenskaper vi vektlegger.

Mitt navn er Elias Hartford Kvæl, jeg er 15 år og kjører for Rælingen Alpinklubb. Jeg startet å trene organisert på ski når jeg var 4 år gammel i verdens beste bakke Marikollen.

I dag går jeg i 10. klasse på Wang Ung Romerike med alpin som idrettsspesifikk gren, og kjører som siste års U16. På langsiktig basis er målet å nå helt til topps.   

Som U11 vant jeg Super-G og SSL i Bama alpinfestival og som U12 ble jeg nummer 2 sammenlagt. Gjennom pandemien har jeg trent målbevisst, men dessverre ikke fått konkurrert da TL har vært avlyst to år på rad. I Hovedlansen på Ål (2022) ble jeg beste 2007 løper i utfor, super-G, SSL og super-kombinasjon, og i SL ble jeg nummer to i mitt kull.  

I årets kvalifiseringsrenn på Geilo til internasjonale barnerenn (14. og 15. januar 2023) ble jeg best totalt (SL første plass og SSL andre plass) og skal reise til Italia for å representere Norge (og Rælingen) i de internasjonale barnerenn. Dette gleder jeg meg skikkelig til. Mitt neste mål for sesongen er Hovedlansen og Hemsedal Skistar Winter games.

Viktig for meg er trenere, miljø og lagkamerater, og alt dette har jeg fått gjennom Rælingen skiklubb. Jeg er en blid, positiv og hardtarbeidende gutt som elsker fart og spenning. Det handler om å trene mest og best. De færreste lykkes alene, og laget/teamet rundt blir derfor avgjørende. Derfor vil jeg alltid bære Rælingen i mitt hjerte.

Jeg heter Mikael Oscar Holter og er 18 år. Da jeg var seks år ble jeg med en venn på barmarkstrening i Rælingen alpint. At det var så gøy, og at jeg i tillegg digget ski, ble så starten på min alpinkarriere i verdens beste klubb, Rælingen alpinklubb. 

Å kjøre ski, trene masse sammen med gode venner og fantastiske trenere er en lidenskap jeg fortsatt brenner for, og har vært så heldig å få oppleve i Rælingen. Det finnes ingen snarveier, bare hardt arbeid. Det er det som er så gøy. 

Jeg har vunnet landsfinale i Telenorlekene og Hovedlandsrennet. Jeg fikk gleden av å representere Norge i Topolino, et internasjonalt barnerenn, og i tillegg ble jeg kvalifisert til å delta i Europeisk ungdoms OL i Sarajevo i 2019. Jeg fikk støtte fra klubben til å delta på disse rennene og jeg er veldig takknemlig for alt klubben har gjort for meg! 

Jeg er og blir en Rælingen løper, noe jeg er utrolig stolt av. Nå går jeg på Dønski skigymnas, og har fått tilbake Rælingstreneren min Tommy Akselsen. Det er utrolig gøy og jeg er så takknemlig for de gode trenerne jeg har hatt gjennom årene i Rælingen Alpin. 

Publisert: 25.02.2020

Jeg heter Kristoffer Noer, er 13 år og kjører for Rælingen Skiklubb – verdens beste skiklubb. Jeg startet å trene på ski da jeg var 6 år, men bestemte meg først for å satse når jeg var 10 år. Det beste med alpint er at det går fort og er veldig morsomt. I tillegg får jeg også reise og oppleve nye steder når vi drar på samlinger, både i Norge og i utlandet. Om sommeren så trener vi veldig mye forskjellig, i tillegg til skikjøring.

I fjor vant jeg super-g i TL (landsfinalen) i klassen for gutter 13 år. Tidligere i år ble jeg tatt ut av Norges Skiforbund til å kjøre Pokal Loka, som er et internasjonalt barnerenn i Slovenia. Der vant jeg storslalåmrennet. Det var en veldig kul og lærerik opplevelse. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk støtte fra klubben til dette rennet. Sesongen i år har så langt vært min beste.

Jeg har vært heldig med å tidligere hatt Aslak og nå Doffen og Tom som trenere. De motiverer, pusher og gjør treningene morsomme. Jeg har også flere av mine beste kompiser og hardeste konkurrenter  på gruppen min som gjør at jeg gleder meg til hver trening. 

    Målet mitt er å bli best i verden.

Publisert: 11.03.2020

Jeg heter Carmen Sofie Nielssen. Resultatmessig i sesongen 2018/2019 har jeg oppnådd: Seier i Utfor, Super-G, Super-combi, Slalåm og Teameventen under Hovedlandsrennet på Oppdal.
7. plass i sl og ssl på Topolino (Alpecimbra FIS Childrens Cup) 2019.
3. plass ssl og 1. plass sl under Donald Duck Wintergames 2019.
På sesongavslutningen vant jeg Innsatspokalen 2019 i Rælingen Skiklubb, og dette er jeg veldig stolt av:)

Rælingen alpin har vært en klubb med utrolig bra miljø og “stå på vilje”. Jeg hadde ekstremt flinke og erfarne trenere som hjalp meg med å utvikle skiteknikken og mentaliteten min. Alle i gruppa utfordret og pushet hverandre på trening hver dag, og vi hadde det alltid gøy sammen!

Jeg har bidratt med å møte opp på hver eneste trening med en positiv holdning. Jeg har pushet og heiet på lagkompisene mine, og gjør det fortsatt den dag idag 🙂

Noe av det beste med Rælingen skiklubb er at vi har selveste Marikollen som vår egen treningsarena. Skibakken har alt mulig terreng, inkludert flate, bratte og kuler. I tillegg varer heisen bare i ca. 3(?)minutter, som gjør at vi får mange effektive turer. Dessuten har vi muligheten til å trene når som helst, fordi foreldre kan sitte heisvakt. 

Noe av det beste fra sesongen ifjor var da vi hadde morgenøkt kl 6 før skolen starta. Hovedgrunnen var for å utnytte nattefrosten for å få best mulig treningsforhold, og det fikk vi! Det var drømmeforhold med soloppgang, og desidert den beste måten å starte en skoledag på 🙂

Publisert: 11.03.2020