Bli god på ski med Rælingen skiklubb Alpin

Du kan bli med på to gratis treninger og prøve ut hvor morsomt alpint er. Dato for prøvetrening for barn født 2017-2016-2015: onsdag 30.11 kl. 17:30 på Fjerdingby Skole. Barn født fra 2018 og yngre har prøvetrening 9. eller 11. januar 2023 i Marikollen Skisenter. Innmelding må gjøres før trening her: https://rsk.no/alpin/bli-medlem/ slik at vi vet hvor mange som kommer.

Etter 2 treninger så må avgjørelsen tas om man ønsker å fortsette eller ikke. Innmeldingen vil kun gjelde om man fortsetter, ellers blir man tatt ut av deltagerlisten. Har du spørsmål, ta kontakt på: sportslig.alpin@rsk.no. Velkommen!

Gruppene vi tilbyr er:

Knøttegruppa – foreldre og barn gruppeer gruppen for barn fra 2 til 5 års alderen (født 2018-2020). Skilek sammen med foreldre og dyktige trenere. Kjører i barnebakken, der det er rullebånd.

Krav: Dette er en foreldre og barn-gruppe hvor foreldrene selv må stå på ski med barna. Det vil bli gitt instruksjoner til foreldrene hvordan de skal utvikle barnas skiferdigheter. 

Sesong fra januar og ut skisesongen (ca april). Trening 1 dag i uka, mandag eller onsdag kl. 17.30-18.30. Oppstart mandag 9. januar eller onsdag 11. januar. Treningsavgift Kr 1.200 + medlemsavgift. Prøvetrening fra og med 9. jan og 11. jan. 2023.

 

Rekrutter gruppen for barn som går siste året i barnehagen (født 2017). Det vil være fokus på mestring og skilek. Sammen med våre dyktige trenere skal barna lære skiteknikk, ha det gøy og utvikle mestring i bakken. Treningen vil være i MK3 med skålheis.

Krav: Klare å ta heisen alene, kjøre ned MK3 (skålheis) på egenhånd og stoppe. Foreldre må være med barna på trening og være tilgjengelig i bakken. 

Sesong fra høstferien og ut skisesongen (ca april). Barmark: pågår så si ifra om du er klar nå. Oppstart ski: så fort det er snø i Marikollen. Trening 1 dag i uka onsdag kl. 17.00-18.00. Treningsavgift kr 2.200 + medlemsavgift.

 

Tekniker’n: er gruppen for barn fra 6 til 7 års alderen (født 2015-2016) som ønsker å trene alpint. Sammen med våre dyktige trenere skal barna lære skiteknikk, ha det gøy og utvikle mestring i bakken.

Krav: Ta heisen alene, kjøre ned MK3 (skålheis) på egenhånd og stoppe. Foreldre må være med barna på trening og være tilgjengelig i bakken.

Sesong fra 1. mai til 30. april med trening 2 dager i uken på ski: man-ons eller tir-tor kl. 17.00-18.30. Barmark 1 dag pr uke. Tidspunkt varierer ifht hall-tider og utetrening. Treningsavgift kr 4.000 + medlemsavgift.

Husk innmelding før oppmøte for å kunne delta på trening.

Skiskole: Vi tilbyr skiskole for barn som ikke har stått på alpin tidligere. Se Skiskole – Rælingen Skiklubb alpin (rsk.no)

 

«Stolt sponsor av hverdagen» forlenger samarbeidet!

SpareBank 1 Østlandet forlenger sponsoravtalen med to nye år. – Vi har vært en del av hverdagen til Rælingen Skiklubb siden 2019, og vi er mektig imponert over hva som skapes og leveres, sier Henning Wold, KAM i SpareBank1 Østlandet
Årene siden 2019 har selvsagt vært preget av pandemien, men dette har ikke stoppet SpareBank 1 Østlandet fra å bidra aktivt inn i klubben. I tillegg til et årlig sponsorbeløp som sikrer aktivitet og lavere deltakerkostnad, har klubben mottatt ekstraordinære midler fra SpareBank 1 Østlandets tilskuddsordning «Alle Henda». – Banken gikk inn med midler som sikret drift og dekket tap, når landet stengte ned i 2020. Det var helt fantastisk, forteller Cecilie Wenger, styreleder i Rælingen Skiklubb Alpin. I tillegg var de med på å finansiere ny snøscooter i 2021, samt oppussing av treningslokalet «8-ern». Henning Wold trekker frem barneområdet som noe han er spesielt opptatt av, et område med gratis skitrekk/barnebånd, skibakke, akebakke og grillhytter til fri bruk for alle.

Henning Wold og Cecilie Wenger under oktoberfesten

– Jeg var til stede ved åpningen av barnebakken, og innsatsen som legges ned her daglig imponerer meg. Frivilligheten er utrolig viktig i idretten, og her har den sørget for at barnehager, SFO’er og familier kan komme og oppleve skilek i hverdagen helt gratis. SpareBank 1 Østlandet, under mottoet «stolt sponsor av hverdagen», har rundt 200 avtaler med lag og foreninger på Østlandet. Hensikten er å bidra til å skape en aktiv, sosial og inkluderende hverdag for folk i alle aldre. – Vi er lykkelige over at SpareBank 1 Østlandet ønsker å fortsette samarbeidet med oss, og gleder oss til å jobbe sammen om å gi enda flere barn og unge en aktiv hverdag, forteller Cecilie Wenger. Fredag 28. oktober ble nyheten offentliggjort under Rælingen skiklubbs Oktoberfest i Marikollen.

– Vi er en liten bidragsyter i dette, og det er klubben og de frivillige som virkelig drar lasset. Det legges ned godt over 15 000 dugnadstimer årlig, og det sier sitt føler jeg, avslutter Wold.

Skiinstruktører søkes!

Vi søker skiinstruktører (deltid) til sesongen 2022/23 – Henrik Kristoffersens skiskole

Har du trenererfaring eller instruktørutdannelse innen alpin og ønsker å jobbe med flotte mennesker, er Marikollen Skisenter rette plassen for deg. Vi skal være førstevalget for barn og ungdom i nærområdet som vil lære å stå på ski. Elevene i skiskolen er alt fra personer som aldri før har hatt ski på bena, til de mer erfarne elever som ønsker å utvikle sine tekniske ferdigheter. Kursene gjennomføres i Marikollen skisenter på lørdager og søndager i januar og februar, i tillegg til ferieperioder som romjulen og vinterferien. For å lykkes som instruktør må du være engasjert, inneha gode kommunikasjonsferdigheter, være leken, samt være glad for å kunne jobbe utendørs. Du bør være utadvendt, omsorgsfull og serviceinnstilt. Det er en fordel om du har jobbet med barn tidligere.

Krav:

  • Du må ha fylt 16 år

  • Være vårt smilende ansikt utad

  • Du må like å jobbe selvstendig og ta ansvar for dine arbeidsoppgaver

  • Gode grunnleggende skiferdigheter

  • Interesse for undervisning

  • Håndtere høyt aktivitetsnivå og endringer på kort varsel

  • Like å jobbe med mennesker og spesielt barn

  • Forstå norsk og gode kommunikasjonsevner

  • Like å jobbe i team med andre instruktører

Vi tilbyr:

   

  • Ordnede arbeidsforhold

  • Trivelig fellesskap

  • Sesongkort i Marikollen

  • Mulighet for utvikling og mer ansvar

 

Send søknad og cv til: skiskole.alpin@rsk.no

 •