Rælingen Skiklubb Hopp
IMG_9930
IMG_1696
IMG_9922
Shadow

RSK Hopp åpnet sine to nye rekrutteringsbakker i Marikollen 15. mars 2021. Det er bygget en K-10 og en K-20 bakke. Disse bakkene er helt ypperlige for å prøve skihopping og er bygget i henhold til moderne bakkeprofiler. Foreløpig er bakkene kun for hopping på snø men det er planlagt, og søkt, om å utvide dette til sommerhopping også. Klubben har låneutstyr for aldersgruppen 6-12 år for gratis utlån til de som vil prøve skihopping med hopputstyr. Vi har også rekrutteringsski med langrennsbinding slik at en også prøve seg uten fult hopputstyr. I tillegg vil det være mulig å hoppe med slalomski for de som bare vil prøve bakken.

I januar ble verdiprosjektet Like Muligheter lansert og frontet av ambassadørene Grace Bullen, Amalie Iuel og Maren Lundby. Utøvere, særforbund og samarbeidspartnere har gått sammen for å sikre jenter like muligheter i bredde- og toppidretten. Maren Lundby er ambassadør for jentehopping.

Basert på RSK hopp sitt innsalg til prosjektet ble jentehopping i RSK valgt ut som en av to klubber på landsbasis. Innsalget var basert på det totale tilbudet i Marikollen skianlegg og at RSK ønsker å jobbe aktivt for Like Muligheter.

Like Muligheter – Aktivitetspartner RSM meldte sin interesse og ønsket samarbeid med RSK hopp for å fremme rekruttering av jenter i alderen 6-12 år til skihopping og kombinert og å jobbe for å beholde jentene innen disse grenene.

Et av de konkrete tiltakene RSK ønsker å kompetanse heve seg på i et lengere perspektiv er skadeforebygging for jenter i hopp, kombinert, alpint og snowboard/friski. RSK ønsker derfor som LM klubb å forsøke å få til et samarbeid for kompetanseheving av jenteutøvere og trenere gjennom Olympiatoppen (OLT) og også forsøke å få tilgang til den unike erfaringen til Line Jahr .

Dette er en unik mulighet for RSK å både bli en Like Muligheter klubb og å ha etablert en ambisjon om å tilegne seg den beste kompetansen på hvordan jobbe riktig som jente, og med jenter, for å unngå skader og derved kunne bli en bedre rustet idrettsutøver.

Følg like muligheter på Facebook og Instagram: Like Muligheter #LikeMuligheter

Det planlegges organisert trening på onsdager kl 18.00 med RSK Hopp sin 16-årige hopper Anna Torset Botten. Her legges det opp til å bare møte opp i bakken og bli med på hopping med trenerveiledning fra Anna. Utover dette er det mulig å hoppe når forholdene tilsier det.

På bildet: Marius Lindvik

På bildet: Anna Torset Botten

Leder: Geir Torset Botten – 930 63 830
Nestleder: Trond Lindvik – 907 72 948

Mail: hopp@rsk.no

Her kan du melde deg inn i RSK hopp. Etter å ha fylt ut dette skjemaet blir du sendt videre til registrering i Spond.