Skijeger'n - en annerledes skitur

Har du lyst til å oppleve andre deler av Østmarka på ski? Forsøk skiorientering

Da er Østmarka OK sin Skijeger`n det rette for deg. Østmarka Orienteringsklubb har poster ute både sommer og vinter. Vinterpostene er ment å ta når man går på ski, men de er plassert slik at de kan tas til fots dersom det blir lite snø i vinter.

Skijeger`n er godt i gang for inneværende vintersesong. Postene var klare ute i marka allerede siste uken i oktober, og de henger ute helt til 25.mars.

Postene henger på steder hvor man kan komme seg frem Totalt 15 poster henger ute på turkartet over Østmarka. I tillegg har vi «Kaffeposten» som kun henger ute ved Myrdammen i Rælingen søndag 28 januar mellom klokken 11.00-13.00. De timene er vi tilstede med kaffe, saft og noe å bite i. Kom gjerne innom posten vår denne dagen. Den gir deg hele 3 poeng som er verdt å ta med seg i tillegg til en hyggelig prat. Kort avstand fra parkeringsplassen og i et kjempeflott turområde. Her kan dere trygt legge søndagsturen og gjerne ta med engangsgrill og pølser til niste.Ingen ting smaker så godt som maten man lager selv utendørs, og veldig hyggelig både for liten og stor.

Kommunen har kjørt løyper der det er nok snø til å kjøre med løypemaskinen. 5-6 av postene på kartet kan man fint ta på ski nå. Med utgangspunkt ved Losby finner du løyper inn til Mønevann og veien over til Morterud.Da er du like i nærheten av post nr 12. Post 3 på Setertjernstua kommer du til ved å gå inn Badstudalen.Parkerer du ved Ekerud inne i Bjørndalen har du også et godt utgangspunkt for flere av postene. Der er det også kjørt løyper.

Noen av postene ligger med litt avstand, så man kan legge opp til flere fine skiturer med poster som målet for turen. For de yngste skiløperne har vi også poster ute som er både lette og enkelt å ta. Også til fots. Blant annet post nr 1 ved Åmodtdammen og post nr 2 ved Sørlidalen.

Skijeger`n posen består av Østmarka turkartet med alle 15 postene pluss Kaffeposten påtegnet. I tillegg ligger det et klippekort i posen som du klipper på hver post for å markere at du har vært på posten. Posen koster 150 kroner. Ønsker dere å kjøpe flere kort, så kan de kjøpes løse til 30 kroner pr kort. Postene gir enten 1 eller 2 poeng. Alt ettersom hvor vanskelige de er. Når sesongen er slutt så kan man sende inn kortet og bli registrert. Kanskje man klarer kravet til merke?

Posene kan kjøpes i informasjonen i 1. etg på Strømmen Storsenter, på G-sport på Triaden og på Mariholtet sportsstue.

Følg oss også på Facebook ? «Skogtrim og Skijeger`n»

Da håper jeg du er fristet til å prøve Skijeger`n og regner med å se nettopp DEG i løypa på vei mot en skipost. Og husk Kaffeposten på Myrdammen søndag 28 januar mellom 11.00 og 13.00.

Turhilsen fra June Herredsvela

Leder i tur- o utvalget i Østmarka OK

Rælingen Skiklubb

Rælingen Skiklubb tilbyr ekte skiglede til alle barn og unge i grenene Alpin, Langgrenn og Hopp.

Alle grenene har egne egne grupper og grener innenfor sin idrett. Besøk våre lagsider for å finne ut mer om hver idrett.

 

©2017 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift